Vitamin C - acerola 120 g
Detailní popis produktu
- jeden z nejsilnějších zdrojů vitaminu C
- přispívá k normální funkci imunitního systému
- přírodní vitamin C je lépe vstřebatelný a netoxický
- napomáhá při rekonvalescenci
- přispívá k absorpci železa z potravy
- antioxidační účinky ochraňující buňky v těle
- přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
- přispívá k normální psychické činnosti
VITAMIN C - ACEROLA 120 g
Složení: 100% prášek z plodů aceroly
Nádoba: zatmavené sklo
Doporučené denní dávkování: 1 čajová lžička denně (4g)
Obsah vitamínu C:
Na 100 g................. 25 000 mg
Na 4 g (1 dávka).....1000 mg (1250 % DDD*)
*Doporučená denní dávka
Vitamín C (kyselina L-askorbová)
K čemu nám v těle slouží: Vitamín C pokrývá až 75 % naší celkové potřeby vitamínů. Významný vliv má na správné fungování imunitní soustavy a zvýšenou odolnost vůči infekcím. Pyšní se také antioxidačními účinky, kterými brání buňky a tkáně před kyslíkovými radikály a zpomaluje tak proces stárnutí. Napomáhá hojení ran a napomáhá snižovat riziko rakovinného bujení. Ve stravě je vhodné kombinovat ho se železem, jehož vstřebatelnost se tím násobně zvýší.
Denní doporučený příjem: 80 mg/den (větší příjem se doporučuje během chřipkových epidemií, kdy se denní dávka může vyšplhat až na 1 gram denně)
Kde se vitamín nachází:
- brambory, křen, zelí, papriky, listová zelenina, petržel, mangold, lilek, cukety, tuřín, topinambur, kapusta, květák, rajčata
- jahody, jablka, černý rybíz, pomeranče, citrony, šípek
- nať petržele, kopr, luštěniny, žampiony, kopřiva
Nedostatek vitamínu: Mezi první příznaky nedostatku vitamínu C patří malátnost, únava, ztráta chuti k jídlu a vyšší nemocnost. Deficit vitamínu C je také spojován s vyšším rizikem rakoviny jícnu a žaludku. Nejznámějším příkladem nedostatečného příjmu vitamínu C je nemoc zvaná kurděje, což je porucha syntézy kolagenu, který se vyskytuje ve sliznicích, kůži a stěnách cév. Poškození cév vede ke krvácení dásní a může vyústit až ve vypadávání zubů a poruchy tvorby kostí.
Nadbytek vitamínu: Předávkování vitamínem C nehrozí.
Co je ještě dobré vědět: Vitamín C je vlivem své chemické struktury citlivý na světlo, teplo a vzdušný kyslík. Například při delším skladování brambor se jeho množství sníží každý měsíc až o 15 % a během vaření se jeho ztráty blíží až k 70 %.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vitamín C |
---|---|
? Určení: | unisex |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.