Vitamin C - acerola 120 g

Neohodnoceno
Značka: Forky’s
510 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
30.11.2020

Tato přírodní forma vitamínu C je lépe vstřebatelná a netoxická. Vitamín C přispívá k normální funkci imunitního systému.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • jeden z nejsilnějších zdrojů vitaminu C
  • přispívá k normální funkci imunitního systému
  • přírodní vitamin C je lépe vstřebatelný a netoxický
  • napomáhá při rekonvalescenci
  • přispívá k absorpci železa z potravy
  • antioxidační účinky ochraňující buňky v těle
  • přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • přispívá k normální psychické činnosti

VITAMIN C - ACEROLA 120 g

Složení: 100% prášek z plodů aceroly

Nádoba: zatmavené sklo

Doporučené denní dávkování: 1 čajová lžička denně (4g)

Obsah vitamínu C:

Na 100 g................. 25 000 mg

Na 4 g (1 dávka).....1000 mg (1250 % DDD*)

*Doporučená denní dávka

Vitamín C (kyselina L-askorbová)

K čemu nám v těle slouží: Vitamín C pokrývá až 75 % naší celkové potřeby vitamínů. Významný vliv má na správné fungování imunitní soustavy a zvýšenou odolnost vůči infekcím. Pyšní se také antioxidačními účinky, kterými brání buňky a tkáně před kyslíkovými radikály a zpomaluje tak proces stárnutí. Napomáhá hojení ran a napomáhá snižovat riziko rakovinného bujení. Ve stravě je vhodné kombinovat ho se železem, jehož vstřebatelnost se tím násobně zvýší. 

Denní doporučený příjem: 80 mg/den (větší příjem se doporučuje během chřipkových epidemií, kdy se denní dávka může vyšplhat až na 1 gram denně)

Kde se vitamín nachází: 

  • brambory, křen, zelí, papriky, listová zelenina, petržel, mangold, lilek, cukety, tuřín, topinambur, kapusta, květák, rajčata
  • jahody, jablka, černý rybíz, pomeranče, citrony, šípek
  • nať petržele, kopr, luštěniny, žampiony, kopřiva

Nedostatek vitamínu: Mezi první příznaky nedostatku vitamínu C patří malátnost, únava, ztráta chuti k jídlu a vyšší nemocnost. Deficit vitamínu C je také spojován s vyšším rizikem rakoviny jícnu a žaludku. Nejznámějším příkladem nedostatečného příjmu vitamínu C je nemoc zvaná kurděje, což je porucha syntézy kolagenu, který se vyskytuje ve sliznicích, kůži a stěnách cév. Poškození cév vede ke krvácení dásní a může vyústit až ve vypadávání zubů a poruchy tvorby kostí. 

Nadbytek vitamínu: Předávkování vitamínem C nehrozí. 

Co je ještě dobré vědět: Vitamín C je vlivem své chemické struktury citlivý na světlo, teplo a vzdušný kyslík. Například při delším skladování brambor se jeho množství sníží každý měsíc až o 15 % a během vaření se jeho ztráty blíží až k 70 %.