Podivuhodný příběh Keanu Reevese

Každý z nás má nějaký svůj životní příběh, který ho formuje. Ani herec Keanu Reeves není výjimkou. Jeho příběh je však velmi neobyčejný – posuďte sami.

Hodně lidí zná Keanu Reevese, ale málokdo už zná jeho cestu životem.

Když měl 3 roky, opustil ho otec. Navštěvoval 4 různé střední školy a bojoval s dyslexií, proto bylo vzdělávaní pro něj mnohem víc náročné než pro ostatní. Vysokou školu nakonec opustil bez titulu. 

Když mu bylo 23, jeho nejbližší přítel River Phoenix (také herec) zemřel na předávkování drogami. V roce 1998 potkal Jennifer Syme. Okamžitě se do sebe zamilovali, v roce 1999 Jennifer otěhotněla a čekali spolu dceru. Bohužel po 8 měsících se dcera narodila už mrtvá. Byli tak zničení z její smrti, že se zanedlouho rozešli. O 18 měsíců později Jennifer zahynula při autonehodě.

Od té doby se vyhýbá vážným vztahům. Jeho mladší sestra měla leukémii. Dnes už je vyléčená a on daroval 70% svých zisků z filmu Matrix nemocnicím, které léčí leukémii. Keanu je jeden z mála Hollywoodských hvězd bez typického sídla (rezidence), jakou mají jiné hvězdy. Nemá ani žádné bodyguardy a nenosí značkové oblečení.

Přestože má jako herec, hodnotu mnoha miliónů dolarů, stále cestuje metrem a miluje to. Média ho často přistihnou na ulici, ale jak už to tak bývá, místo obdivu ho spíše kritizují za to, jak vypadá.

Keanu však ví o životě své. I to, že ho stojí za to žít.