Buď (S) někým, kdo tě udělá šťastným

Uznávám, že tahle myšlenka je trochu dvojsmyslná, a to záměrně. Jak je to vlastně s tím štěstím? Děláme se šťastnými my, nebo nás dělají šťastnými ostatní?

Já si myslím, že je to vlastně obojí, ale začíná to vždy u nás samotných. Druzí mohou přispět do našeho pohárku štěstí krásnými společnými okamžiky a zajímavými zážitky, ale je to možné jen za předpokladu, že je ten náš pohárek štěstí otevřený. Pokud se sami uzavřeme do sebe se strachy, křivdami, a vzpomínkami na minulost, jen těžko nám něčí radost pomůže.

Štěstí je víc otázka vlastního rozhodnutí, protože pokud se sami nerozhodneme, že ukončíme propojování své mysli s negativní minulostí či obavami z toho, co přinese budoucnost, šťastní nebudeme ani v přítomnosti nejšťastnějších lidí.

Přestaňme se trápit nad věcmi, které nemůžeme ovlivnit ani změnit. To je první krok ke štěstí. Tím druhým může být, že se obklopíme lidmi, kteří do našeho života budou přinášet skutečnou radost.

Rok 2022 je pro mnoho lidí transformační rok. Myslím, že je nejen nyní vhodná příležitost opustit vztahy, které nám již neslouží. Jinak není možné dát prostor dalšímu, čerstvému a novému větru, aby přinesl do našeho života svěžest.