Jak se mohl tolik změnit?

Měli jste nebo máte v životě někoho blízkého. Jenže je to už úplně jiný člověk, byli jste zvyklí na někoho jiného. Líbil se vám více takový, jaký byl dřív?

Život je změna

Všechno okolo se neustále mění a lidé nejsou žádnou výjimkou. Zda se mění k horšímu nebo k lepšímu, to už jsou pouze naše vlastní nálepky, které jim dáváme. Každý jsme tu pro svou zkušenost. Chceme ochutnávat, zkoušet, růst, padat, dřít, snít, flákat se, milovat, nenávidět.

Zkušenost je nepřenositelná, proto máme někdy pocit, že víme, co je pro někoho správné, ale přitom on to nevidí a nejspíš nás nebude poslouchat. Nejspíš tu zkušenost potřebuje prožít.

Nemůžeme stavět vztahy s druhými lidmi pouze na základě pěkné minulosti. To naše vzájemné pouto nevyživí. Možná je čas se posunout jinam. Každý člověk nemá být součástí našeho celého života. Někteří se zdrží jen chvílí, měsíce, roky a pak zmizí stejně rychle jako přišli.

Přijměme to, že i ti nejbližší se mohou zásadně proměnit a přestaneme si s nimi prostě rozumět. Nechme je jít svou vlastní cestou a nelpěme na tom, aby byli stále součástí našeho života. Sami dokážeme rozpoznat, kdy to má ještě smysl držet, a kdy je pro oba lepší společnou cestu ukončit nebo omezit setkávání na minimum.