Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

"Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod." Jan Werich

To nejde, to nedokážu. Vzpomínám si, když jsem kdysi tátovi s něčím pomáhal, často jsem si vypomáhal spojením – to nejde. On mi vždycky odvětil, že všechno jde nějak udělat.

Dnes se musím usmívat nad tím, jak často jsem tuhle výmluvu používal a kolikrát se mi díky tomu možná někde přibouchly dveře. Potřebujeme zaujmout jiný pozitivnější postoj. Když se k problémům budeme stavět tak, že vždy existuje způsob, jak je vyřešit, tak naše mysl bude přemýšlet nad řešeními, a ty se objeví.

Lidí, kteří hledají v životě pouze výmluvy, je opravdu hodně, proč byste mezi ně měli patřit i Vy? Budeme-li hledat řešení, získáme lepší práci, vytvoříme lepší podnikání, protože budeme vždy o krok před lidmi hledajícími výmluvy.

A to, že nevíme, jak problém vyřešit, znamená pouze, že neznáme řešení v tuto chvíli, ale později na něj přijdeme. A pokud ten problém opravdu nemá řešení(východisko), tak nemá smysl se nad tím stresovat :). Život je tak krátký, takže hledejme způsob, jak věci řešit, a neschovávejme se do kouta, to nám s problémem nijak nepomůže.

Petr Havránek